vejce_zdrava_bilkovina_syta

Nízkokalorické potraviny, které překvapivě zasytí!

Jednou z nejnáročnějších změn v jídelníčku při vaší zdravé redukci může být snížení příjmu kalorií. Mnoho nízkokalorických potravin může způsobit, že se mezi jídly budete cítit hladoví a nenasycení. Existuje však spousta výživných potravin, které jsou syté a zároveň nízkokalorické. 1. Oves Ovesné vločky mohou být vynikajícím doplňkem vaší každodenní stravy. Nejenže mají nízký obsah kalorií, …

Nízkokalorické potraviny, které překvapivě zasytí! Read More »

Artyčoky patří k další potravině velice bohaté na antioxidanty.

Jsou chutnou a výživnou zeleninou, která není v našem jídelníčku zas tak rozšířená. Mají však dlouhou historii – již lidé ve starověku používali jejich listy jako lék na jaterní potíže nebo žloutenku. Stále tedy patří k nejlepším léčivům na játra a žlučník. Zvyšují tvorbu žluči a také její vylučování, podporují detoxikační činnost jater a vylučování …

Artyčoky patří k další potravině velice bohaté na antioxidanty. Read More »

Jezte fakt borůvky!

A ostružiny, jahody, maliny.. prostě bobuloviny. Proč? Borůvky a ostatní bobuloviny mají jednu z nejvyšších hladin antioxidantů ze všech běžných druhů ovoce a zeleniny. Mají nízký obsah kalorií, jsou chutné a jsou neuvěřitelně prospěšné. Patří mezi bobuloviny s nejvyšším obsahem živin. Jedna velká porce borůvek obsahuje několik gramů vlákniny, 24 % doporučené denní dávky (DDD) …

Jezte fakt borůvky! Read More »

Tmavá čokoláda – antioxidant č.1 pro nás!

Milovníci kvalitní čokolády teď zaplesají! Hořká čokoláda je totiž fakt výživná. Kakao v ní obsahuje mnoho minerálů (mangan, měď, železo, hořčík) a antioxidantů, které pomáhají proti stárnutí. Pozor ale! Zdravé je v čokoládě pouze kakao. A tak čím více kakaa, tím lépe pro nás. Čím méně, pak je to o přidaném cukru, který do těla …

Tmavá čokoláda – antioxidant č.1 pro nás! Read More »

JAK PRAKTICKY ZAČÍT ZDRAVĚJI JÍST

V závislosti na tom, koho se ptáte, může mít “zdravé stravování” různé podoby. Zdá se, že na nejzdravější způsob stravování má názor každý, včetně zdravotníků, vlivných wellness odborníků, spolupracovníků a rodinných příslušníků. Navíc články o výživě, které si přečtete na internetu, mohou být svými protichůdnými – a často nepodloženými – návrhy a pravidly vyloženě matoucí. …

JAK PRAKTICKY ZAČÍT ZDRAVĚJI JÍST Read More »

Zdravé potraviny s vysokým obsahem antioxidantů

Antioxidanty jsou sloučeniny produkované v těle a obsažené v potravinách. Pomáhají chránit buňky před poškozením způsobeným potenciálně škodlivými molekulami známými jako volné radikály. Pokud se volné radikály hromadí, mohou způsobit stav známý jako oxidační stres. Ten může poškodit vaši DNA a další důležité struktury v buňkách. Chronický oxidační stres může bohužel zvýšit riziko chronických onemocnění, …

Zdravé potraviny s vysokým obsahem antioxidantů Read More »

Musíte dodržovat určitou dietu, abyste se stravovali zdravě?

Rozhodně ne! Ačkoli se někteří lidé musí – nebo se rozhodnou – ze zdravotních důvodů vyhýbat určitým potravinám nebo držet diety, většina lidí nemusí dodržovat žádnou konkrétní dietu, aby se cítila co nejlépe. To však neznamená, že vám určité stravovací návyky nemohou prospět. Někteří lidé se například cítí nejzdravěji, když dodržují dietu s nízkým obsahem …

Musíte dodržovat určitou dietu, abyste se stravovali zdravě? Read More »